Partnerska psihoterapija

Partnerska psihoterapija običajno traja 90 minut.

V partnerski psihoterapiji se srečam s partnerjema, in sicer z namenom skupne obravnave težav, razumevanja ciljev drug drugega in rasti kakovosti odnosa med njima. Na srečanjih stranki s pomočjo metod in spoznanj realitetne terapije, ki jih pri svojem delu uporabljam, skušata razumeti sebe v luči notranjih dogajanj, ki jih doživljata v različnih okoliščinah. Prav ta so namreč tista, ki tvorijo posebnost njunega življenja. Proces psihoterapije se načeloma zaključi, ko stranki vzpostavita lastno ravnovesje drug ob drugem, razvijeta realna pričakovanja in izbirata razlago situacije, s katero bosta razreševala frustracijo.

Partnerska psihoterapija je primerna za poglobitev, novo definiranje osebnega odnosa in doseganja soglasja s skladnostjo ter sočutjem. Temelji na priznavanju in spoštovanju edinstvene individualnosti in ločene istovetnosti drugega človeka. Gre za pot razgovora in sporazuma, s katero si partnerja zagotovita možnosti sožitja in razumevanja drug drugega.

Dobrodošla je  ob življenjskih krizah in soočanju z izzivi, povezanimi s pomembnimi spremembami v življenju (poroka, rojstvo otroka, osamosvojitev otroka, ločitev, nezvestoba, bolezen, izguba službe, zasvojenost).

%d bloggers like this: