O meni

dr. Tamara Velikonja Pohlen

Sem usposobljena psihoterapevtka realitetne terapije, z evropsko diplomo za psihoterapijo. Z realitetno terapijo se ukvarjam od leta 2014. Pri obravnavi težav postavljam v ospredje odnos, ki se vzpostavi med mano in stranko. Raziskujem prepričanja, strahove in blokade, na osnovi katerih deluje, in se osredotočam na razreševanje frustracije z namenom izboljšanja duševnega zdravja in pomembnih odnosov.

Bogato znanje imam tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Sem doktorica edukacijskih ved in profesorica razrednega pouka z defektološko dokvalifikacijo. Zaposlena sem na Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož. Izvajam tudi predavanja za učitelje in starše na temo vzgojne problematike otrok in mladostnikov na nacionalnem in mednarodnem nivoju ter delavnice čustvenega opismenjevanja in socialnih veščin za otroke.

V procesu dela zagotavljam strokovnost, zaupnost in anonimnost po zakonu o varstvu osebnih podatkov (ur. l. RS št. 86/04). Delam v skladu z etičnim kodeksom Slovenske krovne zveze za psihoterapijo in Etičnim kodeksom Evropske zveze za psihoterapijo. Sem tudi članica društva za realitetno terapijo Slovenije  in društva CPPK – Centra za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper ter pridružena partnerka v projektu OMRA.

%d bloggers like this: